Beeldinstellingen

U kunt de beeldinstellingen aanpassen via het menu Beeld.

1. Druk op  om het menu Home te openen.
  2. Gebruik de pijltjestoetsen om Instellingen te selecteren en druk op de middelste knop.
  3. Druk op  of  om Beeld & programma’s... te selecteren en druk op demiddelste knop.
  4. Druk op  of  om Beeld  te selecteren en druk op de knop T20-Nav-Right.jpg
  5. Druk op  of  om een menu-item te selecteren en druk op de middelste knop.
  6. Volg de instructies op het scherm.

U kunt het beeld tijdelijk van het scherm verwijderen door op  LIST te drukken, naar Beeld weergeven te gaan en vervolgens  Beeld uit  te selecteren. Druk op de middelste knop in het scherm van BeoRemote One. Selecteer Beeld aan om het beeld te herstellen.

Slimme beeldmodus

LG beschrijft voor meer informatie over de Slimme beeldmodus:

Als deze optie is ingeschakeld, wordt de TV automatisch ingesteld op de optimale beeldinstellingen op basis van gegevens die deze ontvangt over het genre van het actuele programma.

Stel de optie in op Aan om deze modus in te schakelen.

• Als u deze functie inschakelt, kunt u Beeldmodus niet handmatig instellen.
  • Alleen beschikbaar voor digitale uitzendingen.
  • Kanalen die zijn aangesloten op HDMI IN worden niet ondersteund voor Slimme beeldmodus.
  • Deze functie is alleen beschikbaar in bepaalde landen.

Beeldmodus

Beeldmodus is te vinden in het menu Instellingen beeldmodus . LG beschrijft voor meer informatie over de beeldmodus:

Selecteer de beeldmodus die het beste past bij uw kijkomgeving, voorkeuren of videotype.

Bij het gebruik van normale signalen

Levendig
Zorgt voor scherper beeld door het verhogen van het contrast, de helderheid en scherpte.

Standaard
Geeft het beeld weer met standaard contrast-, helderheid- en scherpteniveaus.

Eco / APS
De functie Stroombesparing bespaart stroom door bepaalde instellingen van de tv te wijzigen.

• De configureerbare items kunnen verschillen per model of land.

Bioscoop
Hiermee optimaliseert u het scherm voor films.

Sport/voetbal/cricket
Hiermee optimaliseert u het scherm voor sportwedstrijden. Zorgt voor een scherper beeld van snelle bewegingen zoals het schoppen of gooien van een bal.

• De naam van de sport kan verschillen afhankelijk van de regio.

Spel
Hiermee optimaliseert u het scherm voor het spelen van games.

HDR-effect
Deze functie biedt een dynamischer, duidelijker beeld door de lichte en donkere gedeelten van het scherm te corrigeren.
Deze functie biedt een realistisch beeld, zelfs als het gradatieniveau van de bron hoog is.

• Als u Beeldmodus instelt op HDR-effect, kunt u sommigeInstellingen beeldmodus niet gebruiken.

ISF Expert (lichte kamer) / ISF Expert (donkere kamer)*
Hiermee kan een expert of iedereen die van uitstekende filmkwaliteit houdt, de beste beeldkwaliteit instellen. Deze optie is een aanpassingsmenu voor ISF-gecertificeerde experts op het gebied van beeldafstemming.
ISFccc : Imaging Science Foundation Certified Calibration Control.

Wanneer u de HDR-/Dolby Vision-signalen gebruikt

Levendig
Zorgt voor scherper beeld door het verhogen van het contrast, de helderheid en scherpte.

Standaard
In een normale kijkomgeving wordt een scherm geopend waarin de weergave en helderheid van HDR goed te zien zijn.

Cinema Home**
Het scherm wordt als een helderder en duidelijker scherm weergegeven dan de Bioscoop.

Bioscoop**
Optimaliseert het scherm voor HDR-videosignaal.

Spel
Hiermee optimaliseert u het scherm voor het spelen van games.

• Als het HDR-/Dolby Vision-videosignaal in een model wordt gebruikt dat de HDR-/Dolby Vision-technologie niet ondersteunt, worden in de beeldmodusopties normale signalen afgegeven.
  • De configureerbare items kunnen verschillen per model of land.
  • De beschikbare beeldmodi kunnen variëren, afhankelijk van het ingangsignaal.
  • Als u naar online service-inhoud kijkt, kan de Beeldmodus worden gewijzigd zodat deze overeenkomt met de inhoud die wordt weergegeven.
  • ISF Expert is een optie waarmee een beeldkwaliteitsexpert de kwaliteit van het standaardbeeld kan finetunen. Het is daarom niet altijd effectief voor een normaal beeld.*
  • Via een wijziging in de Beeldmodus kunt u de instellingen voor Energiebesparing en Motion Eye Care aanpassen, en dit kan van invloed zijn op het energieverbruik. U kunt deze instellingen handmatig in het menu Energiebesparing en Beeldopties aanpassen.

* ISF is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Selecteer in andere markten een modus die geschikt is voor een filmscherm.

** Cinema Home en Bioscoop heten in sommige markten Cinema Bright en Cinema Dark.

Instellingen beeldmodus

LG beschrijft voor meer informatie over de Instellingen beeldmodus:

Met deze functie kunt u gedetailleerde aanpassingen aan de geselecteerde beeldmodus maken.

OLED-licht

Hiermee past u de helderheid van de weergave aan door de helderheid van het OLED-scherm te veranderen.

Contrast
Hiermee past u contrast van de lichte en donkere gebieden van het beeld aan. Hoe dichter bij 100, hoe hoger het contrast.

Helderheid
Hiermee past u de algehele helderheid van het scherm aan. Hoe dichter bij 100, hoe helderder het scherm.

Scherpte
Hiermee stelt u de scherpte van het beeld in. Hoe dichter bij 50, hoe scherper en duidelijker het beeld.

V-scherpte
Hiermee past u de scherpte van de contrastrand in verticale richting aan.

H-scherpte
Hiermee past u de scherpte van de contrastrand in horizontale richting aan.

Kleur
Hiermee vervlakt of verdiept u de kleuren die op het scherm worden weergegeven. Hoe dichter bij 100, hoe dieper de kleur.

Tint
Hiermee past u de kleurbalans tussen rood en groen op het scherm aan. Hoe dichter bij Rood 50, hoe roder de kleur. Hoe dichter bij Groen 50, hoe groener de kleur.

Kleurtemperatuur
Hiermee past u de kleurtemperatuur van koud naar warm aan.

• De instellingen die u opgeeft, gelden alleen voor de op dat moment geselecteerde invoermodus.
    Om uw huidige beeldinstellingen voor alle invoermodi te gebruiken, selecteert u Toepassen op alle ingangen.
  • De beschikbare opties kunnen variëren, afhankelijk van het invoersignaal of de geselecteerde beeldmodus.
  • De configureerbare items kunnen verschillen per model.

Afbeeldingsmodus resetten

Met deze optie worden de beeldinstellingen gereset.*

• U kunt de beeldmodi afzonderlijk instellen. Selecteer de beeldmodus die u wilt resetten en schakel de modus in.

* U kunt de beeldmodus opnieuw instellen door op  te drukken en vervolgens te kiezen voor Instellingen, gevolgd door Beeld en programma's..., Beeld, Instellingen beeldmodus en Resetten.

Geavanceerde besturing/geavanceerde bediening

U vindt Geavanceerde besturing/geavanceerde bediening in het menu Instellingen beeldmodus. LG beschrijft voor meer informatie over geavanceerde besturing en geavanceerde bediening:

Dynamisch contrast
Hiermee corrigeert u het verschil tussen de heldere en donkere kanten van het scherm voor optimale resultaten, afhankelijk van de helderheid van het beeld.

Dynamische kleur
Hiermee past u de kleur en verzadiging van het beeld aan, om het beeld kleurrijker en levendiger te maken.

Voorkeurskleur
Hiermee past u de kleur van huid, gras en lucht aan uw persoonlijke voorkeuren aan.

Superresolutie
Hiermee past u de resolutie aan, om matte en vage beelden duidelijker te maken.

Gamma
Hiermee past u de gemiddelde helderheid van het beeld aan.

Kleurbereik
Hiermee selecteert u het bereik van de weer te geven kleuren.

Rand verbeteren
De randen van het beeld worden duidelijker en scherper, maar blijven natuurlijk.

Kleurenfilter
Hiermee filtert u een specifiek kleurenspectrum in RGB-kleuren om de kleurverzadiging en -tint correct te finetunen.

Witbalans
Hiermee past u de kleuren op het scherm aan naar warmere of koelere tinten.

Kleurbeheersysteem
Met deze functie kunnen experts kleuren aanpassen met behulp van een testpatroon van zes kleuren (Rood / Groen / Blauw / Cyaan / Magenta / Geel) zonder dat dit invloed heeft op andere kleurgebieden.
Aanpassingen leiden in normale beelden mogelijk niet tot waarneembare kleurveranderingen.

• De beschikbare opties kunnen variëren, afhankelijk van het invoersignaal of de geselecteerde beeldmodus.
  • De configureerbare items kunnen verschillen per model.

Beeldopties

Beeldopties is te vinden in het menu Instellingen beeldmodus. LG beschrijft voor meer informatie over beeldopties:

Ruisonderdrukking
Hiermee worden kleine opvallende puntjes verwijderd om het beeld op te schonen.

MPEG-ruisonderdrukking
Hiermee wordt de ruis onderdrukt die ontstaat tijdens het maken van digitale videosignalen.

Zwartniveau
Hiermee worden de helderheid en het contrast van het scherm gecompenseerd door de donkerheid van het scherm aan te passen.

Echte bioscoop
Hiermee kunt u beelden bekijken alsof u in de bioscoop zit.

Motion Eye Care
Hiermee kan de helderheid automatisch worden aangepast en wordt het aantal onscherpe beelden verminderd op basis van beeldgegevens waardoor de ogen minder worden belast.

• Als u deze optie op Uit instelt, kan het energieverbruik hoger zijn.

Led lokaal dimmen
Hiermee wordt de contrastverhouding geoptimaliseerd door de heldere kant van het scherm helderder te maken en de donkere kant van het scherm donkerder.

• Uit: hiermee schakelt u de functie LED lokaal dimmen uit.
  • Laag/Gemiddeld/Hoog: hiermee wijzigt u de contrastverhouding.

- Als u deze optie op Uit instelt, kan het energieverbruik hoger zijn.

TruMotion
Hiermee optimaliseert u de beeldkwaliteit van snel bewegende beelden.

• Uit: Hiermee schakelt u TruMotion uit.
  • Vloeiend: Hiermee worden snel bewegende beelden zachter gemaakt.
  • Helder: Hiermee worden snel bewegende beelden duidelijker gemaakt.
  • Gebruiker: Hiermee kan de gebruiker De-Judder/De-Blur handmatig instellen.
    - De-Judder: Hiermee worden trillingen op het scherm gecorrigeerd.
    - De-Blur: Hiermee wordt het onscherpe effect van bewegingen verminderd.
- De geavanceerde instellingen kunnen alleen gewijzigd worden in de modus Gebruiker.
  • De beschikbare opties kunnen variëren, afhankelijk van het invoersignaal of de geselecteerde beeldmodus.
  • De configureerbare items kunnen verschillen per model.

Instellingen beeldverhouding

Beeldverhouding is te vinden in het menu Instellingen beeldverhouding. LG beschrijft voor informatie over de beeldverhouding:

16:9
Toont een beeldverhouding van 16:9.

Origineel
Hiermee wordt de beeldverhouding gewijzigd naar 4:3 of 16:9, afhankelijk van het ingevoerde videosignaal.

Volledige breedte
U kunt de inhoud op een volledig scherm bekijken.
Let op: afhankelijk van het signaaltype kan er beeldvervorming optreden.

4:3
Toont een beeldverhouding van 4:3.

Verticale zoom
U kunt de verticale afmeting van het scherm aanpassen en het scherm verticaal uitlijnen met Zoomratio aanpassen en Schermpositie aanpassen.

Zoom in alle richtingen
U kunt de horizontale/verticale/diagonale afmetingen van het scherm aanpassen en het scherm horizontaal/verticaal uitlijnen met Zoomratio aanpassen en Schermpositie aanpassen.

• De configureerbare items kunnen verschillen per model of land.
  • Als de inhoud van een extern apparaat wordt bekeken, of als er gedurende langere tijd vaste tekst zoals de naam van het programma wordt weergegeven, of als de beeldverhouding 4:3 wordt gebruikt, treedt mogelijk beeldretentie op.
  • De beschikbare schermafmetingen variëren, afhankelijk van het ingangssignaal.

Scherm weergeven met Scannen.

HOME Pictogram Instellingen Pictogram Alle instellingen Beeld Instellingen beeldverhouding Scannen

Als u deze functie op Aan zet, kunt u de inhoud ervan bekijken met een beeldverhouding die zich in het uitgezonden signaal of inhoudsbron bevindt. Als de rand van het scherm niet schoon is, zet u hem op Uit.*

* U kunt de functie Scannen instellen door op te drukken en vervolgens te kiezen voor Instellingen, gevolgd door Beeld en programma's..., Beeld, Instellingen beeldverhouding en Scannen.

LG beschrijft dat voor sommige markten de volgende aandachtspunten gelden:

• Dit product stelt u in staat om uit verschillende schermafmetingen te kiezen. Als u een modus kiest met een andere beeldverhouding dan de oorspronkelijke beeldverhouding, zoals een tv-uitzending, zal de beeldverhouding afwijken van het oorspronkelijke beeld.
  • Afhankelijk van de combinatie van de beeldindeling en schermgrootte kunnen de randen verborgen zijn of zwart worden weergegeven. Ook kunnen beide zijden van het beeld knipperen. Als u een item selecteert dat in het scherm van de uitzending wordt weergegeven, kan het kader mogelijk niet goed worden uitgelijnd.
  • Wanneer de functie voor het aanpassen van de schermgrootte wordt gebruikt om het beeld te comprimeren, uit te rekken of op een andere manier te manipuleren terwijl het product voor commerciële doeleinden of openbare uitzendingen wordt gebruikt, schendt u daarmee mogelijk wettelijk beschermde auteursrechten.

Energiebesparing

LG beschrijft voor meer informatie over energiebesparing:

Vermindert het stroomverbruik door de piekhelderheid van het scherm aan te passen.

Automatisch
De sensor van de televisie detecteert het omgevingslicht en past de helderheid van het scherm automatisch aan.

• Deze functie is alleen beschikbaar bij bepaalde modellen.

Uit
Hiermee wordt de modus Energiebesparing uitgeschakeld.

Minimum /Gemiddeld/Maximum
Hiermee wordt de vooraf ingestelde energiebesparingsmodus toegepast.

Scherm uit
Het scherm wordt uitgeschakeld en alleen het geluid wordt afgespeeld.
Druk op een willekeurige toets (behalve de aan-uitknop) op de afstandsbediening om het scherm weer in te schakelen.

Oogcomfortmodus

LG beschrijft voor informatie over de oogcomfortmodus:

De kleurtemperatuur wordt aangepast om ogen minder vermoeid te maken.

Aan
De kleurtemperatuur van het tv-scherm wordt aangepast.

Uit
Hiermee schakelt u Oogcomfortmodus uit.

• Deze functie is alleen beschikbaar bij bepaalde modellen.

Instellingen voor OLED-paneel

LG beschrijft voor informatie over instellingen voor het OLED-paneel:

Met OLED-paneelinstellingen kunt u de beeldkwaliteit verbeteren en problemen met beeldinbranding verhelpen wanneer het beeld een bepaalde tijd ingeschakeld is geweest.

Pixel Refresher
Hiermee kalibreert u eventuele problemen die zich kunnen voordoen op het scherm wanneer de tv lang ingeschakeld blijft.
Kalibratie duurt meer dan een uur.

• STARTEN ZODRA DE TV IS UITGESCHAKELD: Druk op de Power-knop om de tv uit te schakelen als u klaar bent met kijken. Pixel Refresher zal nu worden uitgevoerd.
  • NU STARTEN: Uw tv wordt onmiddellijk uitgeschakeld en Pixel Refresher wordt gestart. De tv wordt automatisch weer ingeschakeld als dit is voltooid

Als u de tv inschakelt, wordt Pixel Refresher beëindigd.

Schermverplaatsing
Hiermee wordt het scherm met regelmatige tussenpozen een beetje verschoven om beeldinbranding te voorkomen.

Beeldtest

LG beschrijft voor meer informatie over beeldtests.

Start als eerste de beeldtest om te zien of de uitvoer van het videosignaal normaal is. Stel vervolgens vast of er een probleem is.
Als er geen problemen zijn met het testbeeld, controleert u het aangesloten externe apparaat of het zendsignaal.