Televisie kijken

Bekijk analoge en digitale ether-, kabel- en satellietzenders, afhankelijk van uw tuneropties. Zie programma-informatie en open de tv-gids. Maak een opname als u een correct geformatteerde USB HDD of SSD hebt aangesloten. Om snel een favoriete bron te openen, kunt u de bron opslaan op een MyButton op de BeoRemote One. Zie voor meer informatie het artikel 'DE TV-ERVARING PERSONALISEREN'.

Selecteer een bron

1. Druk op TV en vervolgens op  of  om de gewenste bron op het scherm van de BeoRemote One te openen en druk op de middelste knop.*

*U kunt instellen dat een videobron direct uit stand-by wordt geactiveerd met de knop TV op de Beoremote one. Zie voor meer informatie het artikel 'SERVICE- EN SOFTWARE-UPDATE'.

Een kanaal selecteren

1. Druk op  en  of gebruik de cijfertoetsen om een kanaal te selecteren, of...
  2. ... druk op  om het vorige kanaal te selecteren.

Bronspecifieke functies openen en gebruiken

1. Druk op LISTen vervolgens op of  om tussen bronspecifieke functies op het scherm van de BeoRemote One te schakelen.
  2. Markeer een gewenste functie en druk op de middelste knop.

Rechtstreeks opnemen

U kunt het programma dat u nu bekijkt rechtstreeks opnemen. Druk op de middelste knop en selecteer het rode pictogram in de linkerhoek of druk op LIST en vervolgens op  of om Opnemen te vinden op het scherm van de BeoRemote One en druk op de middelste knop. Zie voor meer informatie over opnemen het artikel 'OPNAMEN EN HERINNERINGEN'.

Teletekst gebruiken

Indien beschikbaar bij de programma-aanbieder kunt u teletekst openen voor het geselecteerde kanaal.

1. Druk op LIST en vervolgens op of  om Tekst op het scherm van de BeoRemote One te openen en druk op de middelste knop.
  2. Druk op T20-P-plus.jpg of T20-P-minus.jpg om omhoog of omlaag te bladeren door pagina’s.
  3. Gebruik de cijfertoetsen om een paginanummer in te voeren.
  4. Gebruik de pijltjestoetsen om te navigeren.
  5. Druk op  om teletekst te sluiten.

Zie voor meer informatie over teletekst het artikel 'TELETEKST'.

Programma-informatie

U kunt informatie weergeven over het huidige programma. U kunt ook de audio- en ondertiteltaal wijzigen of interactieve informatie oproepen via HbbTV.**

Telkens wanneer u van kanaal of zender wisselt, verschijnt een informatievenster kort op het scherm. U kunt het venster ook handmatig openen door op INFO  te drukken om programma-informatie weer te geven.

**HbbTV is mogelijk niet in alle landen beschikbaar.

Voor meer informatie over programma-informatie beschrijft LG:

Informatie over het programma dat u bekijkt, de huidige tijd enz., wordt weergegeven.

1. Tijdens een live uitzending drukt u op de knop (OK). De kanaalbanner wordt weergegeven.

2. Selecteer de kanaalbanner. U krijgt gedetailleerde informatie te zien over het programma waarnaar u op dat moment kijkt.w15_programinfo_full.png

Met de knoppen Omhoog / Omlaag / Links / Rechts op uw afstandsbediening kunt u informatie bekijken over latere programma's of andere kanalen zonder van kanaal te hoeven wisselen.

• Met de knoppen Omhoog / Omlaag kunt u informatie over uitzendingen op andere kanalen bekijken.
  • Met de knoppen Links / Rechts kunt u informatie over uitzendingen op het huidige kanaal bekijken.

Magic Link

Voor informatie over de functie Magic Link beschrijft LG:

Het biedt verschillende video's en informatie die verwant is aan het programma dat u momenteel bekijkt.

1. Druk op de afstandsbediening op de knop (OK). De kanaalbanner wordt weergegeven.*
  2. Druk op de knop MAGIC LINK op de kanaalbanner.
  3. Verschillende soorten informatie die verwant zijn aan het programma dat u bekijkt verschijnen onder in het scherm.Selecteer de gewenste informatie.

• Deze functie is alleen beschikbaar in bepaalde landen.
  • Het zoekbereik kan variëren, afhankelijk van het land.
  • Als MAGIC LINK in gebruik is, komt de geboden inhoud niet altijd overeen met het programma dat u op dat moment bekijkt. Wijzig het kanaal met de Magic-afstandsbediening voordat u MAGIC LINK gebruikt.
  • Sommige kanalen met volwasseneninhoud of geblokkeerde zenders bieden geen ondersteuning voor deze functie.
  • De zoekresultaten kunnen variëren afhankelijk van de informatie over het programma dat u bekijkt.

*Programmabanner wordt in sommige landen Kanaalbanner genoemd.

De functie Magic Link via set-topbox wordt alleen in bepaalde landen en modellen ondersteund en is niet beschikbaar voor alle set-topboxen. Alleen set-topboxen die zijn aangesloten via HDMI IN worden ondersteund.

Tv-gids

U kunt een tv-gids openen en de huidige en komende tv-programma‘s van uw kanalen bekijken.

In bepaalde regio‘s en voor bepaalde kanalen is het mogelijk dat er geen tv-gidsinformatie beschikbaar is.

1. Druk op GUIDE op uw afstandsbediening om de tv-gids te openen. Druk er nogmaals op om de tv-gids te sluiten.

De tv-gids toont de kanalen van de geselecteerde tuner. Als u de tv-gids voor het eerst opent, scant de televisie mogelijk alle tv-kanalen op programma-informatie. Dit kan enkele minuten duren.

De televisie kan tv-gidsinformatie verzamelen voor de kanalen die op de televisie zijn geïnstalleerd. De televisie kan geen tv-gidsinformatie verzamelen voor kanalen die vanaf een externe digitale ontvanger of decoder worden bekeken.

Voor meer informatie over de tv-gids beschrijft LG:

U kunt programma's bekijken en de planning van elk programma.

1. Druk op de THUIS-knop op de afstandsbediening.
  2. U kunt de Tv-gids-app starten.*

1. U kunt informatie over het programma weergeven dat u momenteel bekijkt, en tevens de gemarkeerde programma-informatie.
  2. Geeft informatie over de omroep weer.
  3. Navigeer naar het gewenste programma en druk op de knop (OK). U kunt informatie over het programma bekijken en de opdrachten KIJKEN/OPNEMEN of HERINNERING/GEPROGRAMMEERDE OPNAME, enzovoort uitvoeren.*
  4. Hiermee stelt u de filter in.
  5. Start Kanaalbeheer.*
  6. Start Planner.
  7. Start Zoeken.
  8. U kunt programma-informatie bekijken voor de huidige datum en tijd.

Dit geldt voor digitale uitzendingen.

Na het voltooien van de netwerk- en kanaalinstellingen kunt u de geschiedenis van vorige informatie over uitzending bekijken en VOD bekijken. (Alleen ondersteund in het Verenigd Koninkrijk)

Deze functie is alleen beschikbaar in bepaalde landen.

De configureerbare items kunnen verschillen per model of land.

*In sommige landen wordt Tv-gids aangeduid als Gids, wordt Kanaalbeheer aangeduid als Programmabeheer en zijn de functies OPNEMEN en GEPLANDE OPNAME niet beschikbaar.

In sommige landen hebt u een andere set met opties:

1. Selecteer de knop Datums.
  2. Zoek programma: zoek programma's door een trefwoord in te voeren.
    Selecteer Zoeken, selecteer Zoeken boven in het scherm en voer een trefwoord in om het gewenste programma te zoeken.
  3. Blauw Nu: bekijk de huidige programmagids.
  4. Rood -24H: schakel om naar de programmagids voor de vorige dag.
  5. Groen +24H: schakel om naar de programmagids voor de volgende dag.
  6. Geel Planner: bekijk de opnamelijst.
  7. Signaal/Selecteer media: selecteer de media die worden weergegeven in het scherm van de programmagids (TV, Radio, Data) en verander het type uitzending (digitaal via de ether, BS, CS1, CS2).
    TV: TV
    Radio: Radio
    Data: er zijn onafhankelijke gegevensuitzendingen met alleen gegevens en interactieve uitzendingen bij digitale TV- of radio-uitzendingen mogelijk.
  8. Kanaalweergavemodus: de kanalen die in de programmagids worden weergegeven, kunnen worden gewisseld tussen het primaire kanaal van elk uitzendstation of alle kanalen.
    Selecteer Kanaalmodus Aant. : het aantal kanalen dat in de programmagids wordt weergegeven, kan worden ingesteld op 5, 7 of 9 kanalen.
    Verplaatsmodus: configureer de weergavenavigatie wanneer de cursor zich op de boven-, onder-, linker- of rechterrand van de programmagids bevindt.
    Op celbasis: navigeer per cel (verplaats verticaal om een uur voor- of achteruit te gaan; verplaats horizontaal om een station voor- of achteruit te gaan).
    Op paginabasis: navigeer per pagina, waarbij een pagina per keer gescrold wordt.
  9. Genre: gezochte programma's worden met verschillende kleuren gemarkeerd volgens hun genre. Programma's buiten de zoekresultaten worden in donkergrijs gemarkeerd.
  10. Navigeer naar het gewenste programma en druk op de knop (OK).
    U kunt een programma bekijken of opnemen. U kunt ook plannen om het te bekijken of op te nemen.

Weergave programmagids...

De programmagids toont de gegevens die ontvangen worden van de digitale uitzending. De programmagids kan mogelijk niet worden weergegeven als de digitale uitzendinformatie niet ontvangen is, bijvoorbeeld direct nadat het product is aangeschaft of direct nadat de stroom is ingeschakeld.

1. Om de programmagids voor alle kanalen te bekijken, schakelt u de tv gedurende ongeveer een uur uit (met de stroom aangesloten). (Uw tv scant automatisch alle kanalen en haalt de programmagids daarvan op, zelfs in de stand-bymodus.)
  2. Tijdens het bekijken van een digitale uitzending via de ether wordt alleen de programmagids voor het huidige kanaal opgehaald. Om de programmagids voor 8 dagen op te halen, dient u ongeveer 10 minuten naar het kanaal te blijven kijken.

Een gedeelte van de programmagids kan ontbreken als de stand-bytijd of de kijktijd van de tv te kort is; dit is geen defect van het product.

Programma's kunnen worden gewijzigd door de zender. In dat geval kan het werkelijk uitgezonden programma afwijken van de programmagids.

Afhankelijk van de ontvangstomstandigheden kan het niet mogelijk zijn om de programmagids op te halen.

Opties voor ondertitels en audio

Indien beschikbaar kunt u ondertiteling activeren en audiotaal en multi-audio selecteren. Druk op INFO om de programma-informatie te openen.*

Voor meer informatie over geavanceerde uitzendinstellingen beschrijft LG:

Als de uitzending die u bekijkt Ondertitel-, Audiotaal- of Multi-audio-informatie bevat, kunt u deze functies gebruiken.

1. Druk op de knop (OK) op uw afstandsbediening.
  2. Selecteer de gewenste functie boven in het scherm en stel de functie in op de gewenste waarde.

• Sub.png: Hiermee stelt u Ondertitel in.
  • AudioLanguage.png: Hiermee stelt u Audiotaal in.

Alleen beschikbaar voor digitale uitzendingen.
  • MultiAudio.png: Hiermee stelt u Multi-audio in.

Alleen beschikbaar voor analoge uitzendingen.

Beschikbare functies variëren, afhankelijk van het zendsignaal.

*In sommige landen worden ondertitels aangeduid als closed caption. Niet alle functies zijn in alle landen beschikbaar.

Zie voor meer informatie over ondertitels en slechtzienden en slechthorenden het artikel 'TOEGANKELIJKHEIDSINSTELLINGEN'.

UHDTV

U hebt toegang tot diverse kanaaldiensten die worden aangeboden door de zender, waaronder Ultra HD-kanalen. Deze functie is alleen in bepaalde landen beschikbaar.

1. Verbind de UHDTV-kabel met de UHDTV-aansluiting van de tv.
  2. Druk op  om het menu Home te openen.
  3. Gebruik de pijltjestoetsen  of  en de middelste knop om Instellingen te selecteren, gevolgd door Beeld & programma's..., KanalenKanaalafstelling en vervolgens Automatisch afstemmen.
  4. Kies UHDTV-kanaalafstemming.
  5. Druk op Start om kanalen te scannen.

Sommige functies van de tv werken wellicht niet als u naar UHDTV-uitzendingen kijkt.

Gegevensuitzending/Hybridcast

Deze functies zijn alleen in bepaalde landen beschikbaar. Om Hybridcast te kunnen gebruiken, moet uw tv met het internet zijn verbonden.

1. Druk op LIST en vervolgens op  of om Gegevens in het BeoRemote One scherm te vinden en druk op de middelste knop.
  2. Volg voor uw gegevensuitzending/Hybridcast de instructies op het scherm.

Voor meer informatie over gegevensuitzending beschrijft LG:

Als er een gegevensuitzending is gekoppeld aan de uitzending waar u naar kijkt, kunt u een verscheidenheid aan informatie bekijken, zoals programmagidsen, weerbericht en verkeersinformatie. Wat u op het scherm van de gegevensuitzending kunt doen, is afhankelijk van de omroep.
  • Dit product ondersteunt geen afdrukservice of telefonische tweewegcommunicatie. Sommige uitzendingen kunnen niet worden gebruikt als gegevensuitzending.
  • Het kan enige tijd duren totdat het scherm van de gegevensuitzending verschijnt, afhankelijk van de inhoud van de uitzending of afbeelding.
  • Dit product bewaart de persoonsgegevens die klanten hebben ingevoerd voor de ontvangst van gegevens van omroepen. We adviseren u nadrukkelijk om gegevens die in het geheugen van het product zijn opgeslagen, te verwijderen wanneer u het product overdraagt of wegdoet.*

Voor meer informatie over Hybridcast beschrijft LG:

Hybridcast is een nieuw soort uitzendservice die uitzenden en communicatie combineert.
Dit product kan worden gebruikt voor bepaalde programma's van omroepen die Hybridcast ondersteunen.
Wat u in Hybridcast kunt doen, is afhankelijk van de omroep.
U geniet van een verscheidenheid aan informatie, zoals programmagidsen, weerbericht en nieuws, in hogere uitzendkwaliteit dan bij bestaande gegevensuitzending. Bovendien kunt u gebruikmaken van VOD-diensten en verbinding maken met uw smartapparaat. (U kunt alleen Hybridcast-programma's gebruiken die deze diensten ondersteunen.)
Om apparaatverbindingsservices met uw smartapparaat te gebruiken, moet u de gratis app LG Hybridcast downloaden van Android Market of uit de App Store van Apple.

Hybridcast kijken...

• Om Hybridcast te gebruiken, moet u de algemene voorwaarden accepteren tijdens de initiële installatie van uw tv. Deze wordt uitgevoerd wanneer u de tv hebt gereset of wanneer u deze na aankoop voor het eerst inschakelt.
  • Ook als u de algemene voorwaarden niet hebt geaccepteerd, kunt u toch Hybridcast gebruiken door Hybridcast op Aan te zetten ( en selecteer Instellingen, daarnaBeeld en Programma's....Kanalen).
  • Het kan enige tijd duren totdat het Hybridcast-scherm verschijnt, afhankelijk van de inhoud van de uitzending of het beeld. Dit is geen defect van het product.
  • De werking en de functionaliteit van Hybridcast kunnen beperkt zijn, afhankelijk van de kwaliteit van uw internetverbinding.
  • U kunt Hybridcast niet gebruiken tijdens het afspelen van een opgenomen uitzending of tijdens het gebruik van Live Playback.
  • Dit product bewaart de persoonsgegevens die klanten hebben ingevoerd voor de ontvangst van gegevens van omroepen. We adviseren u nadrukkelijk om gegevens die in het geheugen van het product zijn opgeslagen, te verwijderen wanneer u het product overdraagt of wegdoet. U kunt gegevens verwijderen door een initiële installatie uit te voeren.*

*U kunt gegevens verwijderen door een initiële installatie uit te voeren in het menu Algemeen door op  te drukken en Instellingen en Beeld & Programma's... te selecteren.