Vilka tjänster kan användas med BeoSound 2?

BeoSound 2 kan användas med iOS- och Android-enheter. Du bör alltid använda den senaste versionen av programvaran på din enhet. Om du vill streama till BeoSound 2 (utom när du använder Bluetooth) måste din enhet och BeoSound 2 vara anslutna till samma hemnätverk – se Börja här

Spotify, TuneIn och Deezer måste konfigureras för användning med BeoSound 2. Det innebär att du måste ange dina inloggningsuppgifter i Bang & Olufsen App. Om du inte har något konto för de olika tjänsterna kan du skaffa konton på följande webbplatser:

TUNEIN: https://tunein.com/account/new/signup/

DEEZER: http://www.deezer.com

SPOTIFY: https://www.spotify.com

(För Deezer eller Spotify måste ett konto på Premium-nivå eller högre användas.)

Observera att TuneIn, Deezer och Spotify kanske inte är tillgängliga på alla marknader.

När du har börjat spela musik från Spotify, TuneIn eller Deezer kan du stänga appen och även stänga av enheten, så fortsätter uppspelning av den valda låtlistan tills listan är slut eller tills du pausar eller stänger av BeoSound 2 eller väljer en annan källa att spela upp från. Åtgärder i Spotify, TuneIn och Deezer, exempelvis att stega i låtar, kan du utföra genom att använda Bang & Olufsen App på din enhet eller genom att använda touchplattan ovanpå BeoSound 2.

När Bang & Olufsen App är aktiv på din mobila enhet kan du ”överföra” uppspelningen till BeoSound 2, antingen genom att välja produkten i appen eller genom att nudda översidan av BeoSound 2 en kort stund (ca 1 sekund). Statusindikatorn blinkar vitt, som en bekräftelse på att åtgärden har utförts. Det kan dröja upp till 5 sekunder innan anslutningen har upprättats mellan din enhet och BeoSound 2.

Om Spotify, Deezer eller TuneIn är den senast spelade källan, om du har stängt av ljudet i någon av tjänsterna eller om du har pausat dem, kan du börja spela källan direkt genom att knacka lätt på översidan av BeoSound 2.